gralgrathor.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Kijk, een boot!
Staakt uw geraaskal, menswezen, en denk na over hetgeen u verbaal heeft uitgescheiden. Wilt u die open deur werkelijk intrappen? Schept u er plezier in te vragen naar de bekende weg? Laat uw blik mijn vinger volgen, en ziet daar in de verte, jawel, een boot.

€ 10
Klik hier op.
Klik vaak.
Ansjovis
Vandaag is het ongeveer een jaar geleden dat het de laatste keer 22 September was in dit deel van Utrecht. Het is een woensdag. Een gedenkwaardige dag, die ik daarom vier met een diner van welgeteld één sneetje brood, en een half blikje ansjovis dat ik achter in de provisiekast vond. Ja, ook in dit deel van het land is het leven er sinds de komst van de euro niet gemakkelijker op geworden. En de komende bezuinigingen en inkrimpingen zijn koren op de molen van vele pensioenaanbieders en -bemiddelaars, hetgeen mij blij maakt dat voor ontvangen telefoontjes tenminste geen extra kosten gemaakt hoeven te worden.
    Het uitzicht is grauw, de lucht koud en vochtig. Maar leven is lijden en lijden is humor, en dus is het leven goed, of op zijn minst een lach waard. Dat het cynisme van deze tijd een oppervlakkig cynisme is, en van elke vorm van geinformeerde kritiek gespeend, is aan de ene kant een goede zaak: men maakt zich tenminste niet zo druk als men zich zou kunnen maken, en al helemaal niet over de dingen die mensen tot moedeloosheid zouden kunnen drijven. Dat aan de andere kant mensen zich te druk maken over de zaken die ze met enige moeite nog wel aan zouden kunnen is een van de dingen waar ìk me dan weer druk over maak.
    Maar laat ik aan deze doelloze monoloog een einde maken door te vermelden dat ik mij de ansjovis - hoewel ik het spul walgelijk vind - prima laat smaken. U bent verward? Descartes zei al: cogito ergo sum. En als alleen het denken het zijn bepaalt houdt dit in dat de mens een virtueel wezen is, zijn geest niet gebonden door de materie die hem omgeeft. Ik mag dus vinden van deze ansjovis wat ik wil, verdomme.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl