gralgrathor.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Kijk, een boot!
Staakt uw geraaskal, menswezen, en denk na over hetgeen u verbaal heeft uitgescheiden. Wilt u die open deur werkelijk intrappen? Schept u er plezier in te vragen naar de bekende weg? Laat uw blik mijn vinger volgen, en ziet daar in de verte, jawel, een boot.

€ 10
Klik hier op.
Klik vaak.
Is Jensen grappig?
Iemand stelde mij laatst de vraag: is Jensen grappig?

"Wat een grappige vraag," dacht ik in eerste instantie. Toen fronste ik. Weldra was ik bevangen door redeloze woede, een fenomeen dat u bekend zal voorkomen. Ik verklaar.

Nee. Ieder met meer dan anderhalve hersencel in zijn of haar hoofd beseft onmiddellijk dat om Jensen grappig te vinden je terminaal ziek in je hoofd moet zijn, of vastgebonden aan een radiator in een vergeten ondergrondse kelder, waar niemand je hoort schreeuwen, en met binnen handbereik slechts een zaag, en een afstandsbediening, en de keuze: Jensen grappig vinden, of je been erafzagen.

Mensen, misschien dat het je nog nooit is opgevallen - ik merkte het ook pas na een aantal jaren, voornamelijk omdat het gewoon uberhaupt niet in mijn hoofd opkwam om zijn programma aan te zetten - maar Jensen is niet grappig. Op een schaal van grappigheid waarop ook het programma "America's Funniest Homevideo's" zou voorkomen (ofwel een schaal waarop negatieve grappigheid geindexeerd staat) zou Jensen lager scoren dan Bob Saget.

Zeggen dat Jensen grappig is komt neer op het introduceren van zwarte gaten als nachtlampjes voor kinderen, op het voordragen van Bush voor het presidentschap van Mensa, op ... nee, zeggen dat Jensen grappig is is nergens mee te vergelijken, het kent in stupiditeit zijn weerga niet.

En welja, is Ome G. nu nog niet uitgeraasd? Nee. Zodra de twee klanken Jensen en grappig in dezelfde zin voorkomen ontstaat bij mij een redeloze irritatie die al snel aanwakkert tot tomeloze razernij.

Impliceren dat iemand anders dan de dikke dweil himself om Jensen's grappen zou kunnen lachen - jawel, hij lacht om zijn eigen grappen, hij kan het niet laten, hetgeen hem nog dommer maakt dan hij eruit ziet - is al erg genoeg. Weten dat er feitelijk mensen zijn die daadwerkelijk denken dat Jensen grappig is is genoeg om mij ogenblikkelijk afstand te willen doen nemen van mijn menselijkheid. Het menselijk ras is niet groot genoeg voor dergelijke stupiditeit. Dat Jensen zichzelf zo grappig vindt is al deprimerend genoeg, en reden voor een nucleaire zuivering, dat er anderen zijn die deze kwezel grappig vinden vereist niets minder dan een ramp van stellaire omvang.

Nu wel uitgeraasd? Nee. Maar ik word geroepen om andere dingen te gaan doen.

Tot slot: is Jensen grappig? Nee. Is Jensen een domme, dikke, humorloze kwezel? Ja.

Reacties

aniet op 13-11-2006 11:39
jensen is wel leuk.
dik, ja. maar wel leuk!
iedereen die niet om jensen kan lache neemt zichzelf te serieus!
 
Xixulon Gralgrathor op 14-11-2006 07:59
Nee, dat ben ik niet met je eens. Dat Jensen zichzelf te serieus neemt, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik stel me een studio voor: Jensen blundert door een van zijn - zelfgeschreven? kan niet anders - grappen, en stilte volgt. Nadat is bevestigd dat het publiek niet massaal is gevlucht of seppuku heeft gepleegd (komt nogal eens voor, tijdens shows van Jensen), constateert men dat het licht achter het bord "Op niet lachen na clou staat een boete van 75 euro per keer" kapot is gegaan. 
Xixulon Gralgrathor op 14-11-2006 08:02
Je moet je even goed voorstellen dat de klucht die wij onze regering noemen tragisch van omvang is, en even tragisch qua implicaties. En dit zijn - beste mensen, beste mensen! -  mannen en vrouwen die invloed hebben op uw leven! Deze poppenkast, deze onsmakelijke soapserie wordt u gebracht door mensen die u financieel kunnen maken, maar waarschijnlijker breken!
 
Dan is het toch heel opvallend dat Jensen het, in zijn eentje, presteert om even eng, even wanhopig, even diep on-komisch, even tragisch, even dramatisch slecht in wat hij doet te zijn als onze hele regering?
Xixulon Gralgrathor op 14-11-2006 09:38
Niet dan? 
J op 16-11-2006 09:46
oef Xixu, daar schrikken de Aniets op deze wereld van denk ik :p
J op 06-12-2006 15:00
*mompelt iets over edits*
Xixulon Gralgrathor op 08-12-2006 13:19
... Wat? 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl