gralgrathor.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Kijk, een boot!
Staakt uw geraaskal, menswezen, en denk na over hetgeen u verbaal heeft uitgescheiden. Wilt u die open deur werkelijk intrappen? Schept u er plezier in te vragen naar de bekende weg? Laat uw blik mijn vinger volgen, en ziet daar in de verte, jawel, een boot.

€ 10
Klik hier op.
Klik vaak.
Spiegel
Ernst liep langs de etalages van de binnenstad, en vertelde het verhaal van zijn eigen leven aan de spiegelbeelden van de mensen om hem heen. Een paar dat achterlangs hem liep vertelde hij, langs een paar pastelgroene stropdassen heen, over zijn herinneringen aan zijn jeugd, de zonnige dagen aan de pastelgroene zee, het felgele strand. Een geëtaleerde stereotoren verenigde de kleuter aan de hand van diens moeder op het terras aan de overkant van de gracht met zijn herinneringen aan zijn eerste dagen op kamers. Een olielamp deed in de ogen van de vrouw die naast hem stond koude winterdagen ontbranden, en het beeld van een ander, die ooit met hem de wederzijdse afhankelijkheid van ware vriendschap verkende.
 
Ernst draaide zich om, en even leek het alsof niet zijn leven, maar de levens van alle mensen die met hem op deze zonnige zaterdagmiddag de binnenstad - en misschien zichzelf - verkenden, bekeken en zich aan anderen lieten zien, beminden en zich lieten beminnen, aan zijn ogen voorbij flitsten. Wat zagen zij in zijn ogen? Welke associaties drongen zich aan hen op bij het zien van stropdassen, stereotorens en olielampen? Hadden zij misschien visioenen van lang vervlogen tijden uit hun eigen levenslijnen, torenhoge golven die een kinderlichaam naar het strand droegen, de eenzaamheid van een nieuwe stad verdringen met een gitaar en een kist vol cassettebandjes, het verzorgen van een vriendin die na het vuurspuwen op een kouder dan gemiddelde winternacht met een longontsteking op bed lag?
Ernst keek, en keek. En in alle ogen die de zijne ontmoetten in de etalages van de binnenstad zag hij hetzelfde: een eenzaam persoon die tijd verdeed met het zoeken naar herinneringen aan lang vervlogen sentimenten, terwijl die nog een heel leven voor zich had. Hoeveel mensen hadden hier gestaan?

Ernst viste zijn telefoon uit zijn jaszak en liep - de blik op oneindig - verder.
 

Reacties

J op 24-03-2007 10:32
nice. etalageruiten zijn ook goede flirttools hoor ;)
pssst tweede alinea 'in' weg.
Xixulon Gralgrathor op 24-03-2007 20:09
Ik houd het bij whiskey. 
annajonkers op 01-04-2007 05:28
Hé Xi! Hoe staat het eigenlijk met de nieuwe Bijbel?
 
Bekeert u nu tot de Kerk van God de Vrij Bekwame!
Het Is Nog Niet Te Laat!   Dat schreef jij in 2004 Komt er al schot in?   http://zezunja.punt.nl/?r=1&id=14175   groet van Anna
Xixulon Gralgrathor op 03-04-2007 21:28
Neh. God is met vakantie. En raad eens wie de goudvissen mag voeren? 
annajonkers op 03-04-2007 21:31
Ik voel met je mee. Maar, als ze groot genoeg zijn heb je in ieder geval een maaltijd over....
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl