gralgrathor.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Kijk, een boot!
Staakt uw geraaskal, menswezen, en denk na over hetgeen u verbaal heeft uitgescheiden. Wilt u die open deur werkelijk intrappen? Schept u er plezier in te vragen naar de bekende weg? Laat uw blik mijn vinger volgen, en ziet daar in de verte, jawel, een boot.

€ 10
Klik hier op.
Klik vaak.
Kommaziekte
Zomaar even een zonnige ochtend in de trein op weg naar werk - moeilijk om op dit soort dagen slechte zin te krijgen. Zelfs het gebruikelijke taalmisbruik in de bekende gratis ochtendblaadjes amuseert me vandaag slechts.
 
Toch even een kleine greep teneinde een leuke trend in het voetlicht te brengen:
 
    Sp!ts, Di 2007-05-01

    ARNHEM — De verwarde
    man, die agenten zaterdag uit
    een vijver in Arnhem moesten
    halen, heeft vrijdag

    Sp!ts, Di 2007-05-01

    Familie van zijn
    aanstaande vrouw en bewoners
    van het dorp waar het paar zou trouwen,
    hadden zo genoeg van zijn
    misdragingen dat

 Spot je ze al? Juist, ik doel hier op deze symptomen van de `kommaziekte`. Deze haal ik even uit de Spits omdat ik dat blaadje toevallig vanochtend in de trein zag liggen, maar het lijkt me sterk als ik niet een paar schitterende voorbeelden kan vinden als ik de edities van de NRC of Volkskrant van de afgelopen week opensla. Doet me een beetje denken aan de boeken van Terry Pratchett (de schrijfselen van Cmd. Carrot aan zijn ouders, voor hen die bekend zijn met deze werkjes). De regel van de ziekte schijnt te zijn: gij zult overal waar in het lezen van de zin een pauze of inflexie voor zou vallen een komma plaatsen. En dat levert soms best geinige resultaten op.
 
Gooi ze hier maar onder als je er toevallig nog een vindt. Voor ander amusant taalmisbruik sta ik natuurlijk ook open, zolang het maar niet het mijne is: ik kan niet tegen kritiek en reageer daar vaak extreem gewelddadig op.

Reacties

Pruh op 14-09-2007 19:00
Echt zo irritant ja! 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl